Jiba Cyprus
Ontdek Cyprus Elizawashere.nl

Met Oad.nl naar
Aanmelden Nieuwsbrief

home | sitemap | contact   
Cyprus, het derde grootste eiland in de Middellandse Zee, biedt haar bezoekers vele soorten vakantiemogelijkheden. Strand, wandelpaden, musea, opgravingen, kerken en kloosters, natuur, agrotoerisme, uitgaansgelegenheden en heerlijk eten; het is er allemaal.
Waarom Cyprus?

Cyprus. Volgens haar bewoners het eiland van Aphrodite. De Rots van Aphrodite ligt hier aan de kust, dichtbij bij de stad Paphos. Bij zonsondergang dé trekpleister voor verliefde koppels!


Hou je van geschiedenis, mis dan de havenstad Paphos zelf niet. Hier staan Romeinse villa’s waaronder het Huis van de wijngod Dionyos met de mozaďekvloeren. Ook de moeite: het Kasteel van Pafos en de koningsgraven, graven van rijke inwoners uit de 3e eeuw voor Christus.


Bezoek de ruďnes van het oude Kourion, ga schildpadden spotten op Lara Bay of maak een jeepsafari op het schiereiland Akamas.


Het Tróodosgebergte. Geniet van de mooie natuur en de kerken uit het Byzantijnse tijdperk. Maar dé attractie is het beroemde Kykkosklooster, waar jaarlijks vele pelgrims op afkomen. Hier vind je een icoon gemaakt door de apostel Lucas.


Met de kinderen ga je best naar de badplaaten Protaras en Pernera. Je vindt er gouden stranden en leuke cafeetjes. Wist je trouwens dat Cyprus het droogste en warmste eiland is in de Middellandse Zee?


Feestvieren doe je dan weer best in de bruisende badplaats Ayia Napa. Met zijn witte zandstranden en veelzijdige uitgaansleven is dit een populaire vakantiebestemming. Nissi Beach is het bekendst.


Laat ook Lefkara niet links liggen. In dit schilderachtige dorpje maken ze met de hand het beroemde kantwerk ‘Lefkaritika’. Te bezichtigen in het lokale museum of in de winkels!


Proef verse appels uit Prodromos, sappige kersen uit Pedoulas, fris mineraalwater uit Moutoulles en lekkere wijn uit Agros. Of bestel een typisch gerecht zoals de meze!


De Cyprioten houden van volksdansen. Laat alle remmen los op de sirtaki of sla rustig een babbeltje onder een olijfboom met een mokkakoffie in de hand.


Tot slot bind je in het vroege voorjaar zelfs de skilatten aan op Cyprus. Laat je glijden van de besneeuwde hellingen van de Olympus!Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer