Jiba Cyprus
Ontdek Cyprus Elizawashere.nl

Met Oad.nl naar
Aanmelden Nieuwsbrief

home | sitemap | contact   
Cyprus, het derde grootste eiland in de Middellandse Zee, biedt haar bezoekers vele soorten vakantiemogelijkheden. Strand, wandelpaden, musea, opgravingen, kerken en kloosters, natuur, agrotoerisme, uitgaansgelegenheden en heerlijk eten; het is er allemaal.
Zakencultuur

Cyprus kan een interessante afzetmarkt zijn, maar er moet bij het zakendoen wel rekening gehouden worden met culturele verschillen. Hoewel er veel multinationals zijn gevestigd op het eiland, zijn de meeste bedrijven midden- en kleine familiebedrijven.

De gemiddelde Cypriotische zakenman is te typeren als een trots persoon met veel Griekse en ook Engelse invloeden door het koloniale verleden. De familie is erg belangrijk voor hem en de familiebanden zijn over het algemeen sterk. Hoewel het een Zuid-Europees land is, heerst er geen 'mañana'-mentaliteit.

Cyprioten zijn over het algemeen betrouwbare zakenpartners en het is relatief gemakkelijk om direct contact te leggen met de bedrijfstop. Bij het zakendoen is persoonlijk contact van doorslaggevend belang. Er moet een vertrouwensrelatie opgebouwd worden. De wijze van zakendoen is vrij informeel. Uitgebreide zakenlunches en diners (met een groot aantal verschillende traditionele gerechten, genoemd 'mezé') zijn gebruikelijk.

De zakelijke correspondentie voert men over het algemeen in het Engels. De talenkennis van Cypriotische zakenmensen is goed. Velen zijn zeer goed opgeleid en hebben in het buitenland gestudeerd (veel in het Verenigd Koninkrijk). Zij verwachten dat hun relatie op tijd op een afspraak komt. Het is raadzaam een afspraak een of twee dagen van te voren telefonisch te bevestigen.

Bron: EVDMeer informatie: | Adverteren | Disclaimer